Ga naar de inhoud

MUURSCHILDERINGEN KOMEN ER AAN IN ELKE DEELGEMEENTE

HOEGAARDEN – Ook in Hoegaarden zijn er projecten voor muurschilderingen, graffiti, aangebracht door kunstenaars, op til. Er zijn al een aantal mooie graffiti, zoals de gevel van jeugdhuis de Klup, muren in de gemeentelijke basisschool en een garagepoort in de Pastorijstraat. Nu komen er nieuwe bij.

De start van het kunstwerk
Het graffiti kunstwerk aan de Klup

In 2015 al bracht de plaatselijke graffitikunstenaar Robbe Vanmeensel tegen de voormalige kantine van de sporthal, aan de Klup, een graffitikunstwerk. Daarmee won hij trouwens een Street Art prijs. En in 2016 beschilderde hij ook muren in de gemeentelijke basisschool. Nu gaat Robbe Vanmeensel, op vraag van de gemeente in elke deelgemeente een elektriciteitskast beschilderen. De kunstenaar werkt hiervoor soms samen met vrienden. Op die elektriciteitskasten zullen natuurelementen op komen. Deze muurschilderingen komen er in het kader van de kunstroute, een Europees plattelandsproject.

In het kader van belangrijke fietsroutes zal Toerisme Vlaams-Brabant ook een muurschilderij laten maken aan een brug van de Ravel, richting Rommersom. Dit zal dan gebeuren via Treepack. – HCH