Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

MUURSCHILDERINGEN AAN GOOSSENVEST EN REIZIGERSSTRAAT

TIENEN – De stad Tienen vrolijkt het stadscentrum op met twee nieuwe muurschilderingen. Twee grijze, grauwe elektriciteitscabines krijgen een kleurrijke make-over door professionele graffitiartiesten. De muurschildering aan de Goossensvest is al aangebracht, die in de Reizigersstraat volgt snel. 

Street art krijgt steeds vaker een plek in de openbare ruimte. Het maakt kunst toegankelijk voor iedereen en het fleurt tegelijk buurten op. In Tienen had je al enkele mooie muurschilderingen, zoals die op de Bergévest met verwijzingen naar de fauna en flora in de Getevallei.

De elektriciteitscabine aan de Goossensvest

De stad Tienen koos deze keer om twee elektriciteitscabines aan te pakken. Ze ging hiervoor opnieuw een samenwerking aan met Treepack, die twee professionele artiesten uitkoos. Zij laten zich inspireren door de omgeving waar hun werken terechtkomen.  

Street artist Toon van Ishoven nam het ontwerp voor de Goossenvest voor zijn rekening. Hij koos voor grote vlinders die mooi aansluiten bij de groene omgeving. Door de bestaande nissen van de cabine mee te nemen in zijn ontwerp, creëerde Toon een bijzonder perspectief; waardoor de vlinders vrij lijken rond te fladderen. De muurschildering is volledig klaar en is zichtbaar voor alle passanten aan de Goossensvest. 

De elektriciteitscabine in de Reizigerstraat wordt onder handen genomen door het jonge talent Tuzq. Ook deze kunstenaar zal de omgeving meenemen in zijn ontwerp. Worden het vrolijke vogels of toch eerder kleurrijke vissen? Je kan het resultaat binnenkort bezichtigen op de elektriciteitscabine vlak aan de Gete.  – HCH