Ga naar de inhoud

MUSICAL VOOR 50 JAAR SLO MARIADAL: IEDEREEN HEEFT TALENT

HOEGAARDEN – Ter gelegenheid van 50 jaar buitengewoon lager onderwijs in Mariadal Hoegaarden – SLO Mariadal, wordt een spetterende musical opgevoerd op 23 en 24 maart telkens vanaf 16.30 uur in de sporthal van Hoegaarden. Gedurende het hele schooljaar werkte het hele team aan ‘het Mysterie van Ruhtra’. De editie van 2014 was zo’n succes dat dit weer als basis genomen werd.

‘Het mysterie van Ruhtra’ is een prachtig, muzikaal verhaal over samenwerken en het benutten van ieders talent. Talent was en is er in overvloed. Soms is talent niet zichtbaar of beletten andere mensen dat talent kan groeien.  Nochtans, als je aandachtig kijkt, dan zie je al wat een schat aan talenten een kind met zich meedraagt

De hoofdacteurs van de musical

KORTE INHOUD

Ergens niet zo ver van hier, midden in de vijver van Bergendal, waar geen mens of kind ooit dichtbij kwam, lag er een eilandje. Het eilandje heette Rivendal.  In Rivendal woonden geen mensen, maar elfjes…Het eiland was niet groot, maar het was er fijn om te wonen.  Er was wel iets heel bijzonders aan de elfjes van Rivendal. De magische bloem, Talentina, was het symbool van Rivendal. Zij straalde mee met de talentvolle elfjes. Hoe meer de elfjes hun talenten gebruikten, hoe meer de bloem straalde en hoe lekkerder zij geurde. Het was een hele fiere elfenbloem en erg gesteld op haar mooie uiterlijk. Ze spoorde de elfjes aan om steeds goed hun best te doen en te genieten van hetgeen ze deden.

Eldo kon vanop zijn balkon van zijn elfenpaleis de prachtige bloem zien stralen en elke dag snoof Milla de heerlijke geuren van de elfenbloem op.  Tot op een dag dat de elfjes alleen nog maar ruzie maken en Talentina dreigt te sterven. Wat was er aan de hand? 

TALENT

Als je in de klas vraagt ‘wat is talent’ antwoordt het merendeel van de leerlingen: ’ iets waar je heel goed in bent en waar je in uitblinkt’. De antwoorden die ze geven zijn gebaseerd op wat ze zien in talentenshows, TikTok- filmpjes of bij topatleten. Alleen draait het niet om de beste in iets te zijn. Talent is elke activiteit die moeiteloos gaat, je voldoening en energie geeft en minder gebukt gaan onder stress. Het mooie is dat iedereen talenten heeft. Sommige ervan zijn sterk, andere zijn klein maar daarom niet minder belangrijk.

Hiervan heeft iedereen in de school de voorbije maanden volop mogen genieten. En al die talenten van leerlingen en leerkrachten samen hebben geleid tot een prachtig resultaat. Een volledig zelf geschreven musical: zelfgemaakte liedjes, zelfgemaakte kledij, een zelfgemaakt decor, leuke zelfgemaakte gadgets, … teveel om op te noemen.

Opvoeringen op zaterdag 23 en zondag 24 maart, telkens vanaf 16.30 uur in de sporthal ‘de Struysvogel’, Tiensestraat 43 in Hoegaarden. – HCH