Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

MET ZONNEWAGEN DOORHEEN DE AUSTRALISCHE OUTBACK

HOEGAARDEN / TIENEN – Over exact één maand zal Mick De Zeine (23) uit Hoegaarden aan de start staan van de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Ook Jef Suy (22) uit Tienen zal aan de start staan, als piloot. Mick en Jef  maken deel uit van het Innoptus Solar Team, een studententeam van de KU Leuven dat om de twee jaar een zonnewagen bouwt en hiermee deelneemt aan verschillende internationale wedstrijden

Mick de Zeine voor de Infinite

Mick en Jef maken deel uit  van de twintig ingenieursstudenten van het Innoptus Solar Team dat heeft bijgedragen aan de bouw van de tiende Belgische zonnewagen, de Infinite. Op dit moment bevindt het team zich in Darwin, Australië, waar ze zich nog een maand zullen voorbereiden op het WK dat op 22 oktober van start gaat. De Leuvense studenten zullen met hun zonnewagen in slechts vijf dagen tijd van Darwin naar Adelaide rijden, een indrukwekkende tocht van maar liefst 3021 km doorheen de Australische Outback.

42 CONCURRENTEN UIT HEEL DE WERELD

Het belooft een spannende wedstrijd te worden, want de Belgen zullen het opnemen tegen 42 andere teams van over heel de wereld. Dit jaar zijn de verwachtingen hooggespannen, want in 2019 slaagden de Belgen erin om de wereldtitel te veroveren, maar Mick is niet bang om zijn ambities uit te spreken: “De laatste keer dat we hier in Australië waren, zijn we met de wereldbeker teruggekomen. Dit jaar ligt de lat dus hoog, maar de motivatie ook.”

Jef nam de taak als piloot op zich: “Als piloot heb je heel wat verantwoordelijkheden. Je moet je gedurende lange intensieve stints, in moeilijke omstandigheden, kunnen blijven concentreren. De laatste maanden hebben we, in samenwerking met Testsportcentrum Bakala Academy, hier onderzoek naar gedaan zodat we op een ideale manier kunnen starten aan de race.”

Het Innoptus Solar Team neemt deel aan het wereldkampioenschap met hun tiende Belgische zonnewagen, de Infinite. Dankzij haar gestroomlijnde vorm en uiterst efficiënte elektrische componenten, zoals de batterij, het zonnepaneel en de motor, is de Infinite een buitengewoon prestatiegerichte wagen – HCH

Alle informatie over het Solar Team en de Infinite hier