Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

MET DE BUS NAAR DE STEMLOKALEN OP 9 JUNI

HOEGAARDEN / MELDERT / OUTGAARDEN / HOXEM / HAUTHEM – De stembureaus zijn gelegen in de sporthal van Hoegaarden (Tiensestraat 43) en openen ’s morgens om 8 u en sluiten om 14u, op zondag 9 juni. Door de bouw van de nieuwe voetbalkantine aan de sporthal is de normale doorgang afgesloten voor een lange periode. Het aantal parkeerplaatsen is hierdoor ook beperkt. Daarom voorziet het Lokaal Bestuur Hoegaarden gratis busvervoer op 9 juni voor wie komt stemmen.

Mensen kunnen de dag van de verkiezingen gebruik maken van de pendeldienst met startpunten op verschillende locaties: Sint-Catharinakapel met een tussenstop ter hoogte van huisnummer 50 te Hauthem, Kruispunt aan Restaurant ‘De Waterval’ in Hoxem, Kerk in Meldert, Hoek Meisjesschoolstraat en Kerkstraat in Outgaarden.

De bus rijdt tot aan de sporthal waar de stemlokalen zich bevinden

Nadat de inwoners zijn opgehaald, worden ze naar het stemlokaal gebracht. De pendelbus stopt voor de ingang van de sporthal.De inwoners die klaar zijn met stemmen, worden opgepikt en terug naar de opstapplaats gebracht. De bus rijdt meerdere keren het traject tijdens de openingsuren van de stembureaus.

ROLSTOELGEBRUIKERS

De Mobiliteitscentrale voor Aangepast Vervoer Vlaams-Brabant, of de MAV Vlaams-Brabant, coördineert de aanvragen van rolstoelgebruikers die beroep willen doen op aangepast vervoer voor de verkiezingen van 9 juni 2024. Het is belangrijk tijdig te reserveren, aangezien de capaciteit beperkt is. MAV Vlaams-Brabant is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16 u. op het gratis nummer 0800 26 990 en per mail: mobiliteitscentrale@vlaamsbrabant.be. – HCH