Ga naar de inhoud

MET BRAM’S FOUNDATION OP DE WEG NAAR COMPOSTELA

HOEGAARDEN – Elk jaar legt Bram’s Foundation met jongeren een stuk van de weg naar Compostela af. “Dit jaar stapten we van Reims naar Troyes, 130 km. We doen dit jaarlijks met onze jongeren omdat we vinden dat stappen in de natuur mentale rust brengt. Dit jaar waren er vier nieuwkomers in de Compostela groep en het was hartverwarmend te zien hoe zij snel in de groep geïntegreerd waren”, vertelt Wendy Dupont.

“Ondanks het mindere weer was het een top editie. Het was een hechte groep en iedereen was super gemotiveerd. Wij willen zeker onze kookploeg danken voor hun harde werk want zonder hen konden wij dit nooit verwezenlijken. Wij zijn in Haut-Villers gestart, dwars door de Champagne dorpjes en velden, vervolgens door velden en bossen en laatste twee dagen langs een kanaal tot in Troyes. Een mooie eindbestemming”

Onderweg naar Troyes

“Zoals bij elke editie bestaat ons kamp uit 10 individuele tentjes van de Bram s Foundation voor de jongeren, een hele grote eettent, kooktent , caravan en tenten van de vrijwilligers. Dit jaar hebben wij met dank aan sponsoring en spaghettidag een gesloten remorque kunnen kopen  alle nodige materialen te transporteren en te stockeren”, aldus Wendy.

Bram’s Foundation werd opgericht door Wendy Dupont en Gerrit De Cort nadat hun zoon Bram uit het leven stapte. “Onze zoon Bram heeft twee jaar gevochten tegen een depressie en werd opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis in Kortenberg, maar na zijn terugkeer is hij achteraf op 21 juli 2018 toch uit het leven gestapt,” aldus Wendy en Gerrit.

“ Wij hebben de jongeren die samen met Bram in Kortenberg opgenomen waren uitgenodigd en hen gevraagd welke de werkpunten waren en wat wij als maatschappij konden doe.  In opname blijken deze jongeren zich veilig te voelen door verbondenheid, maar het probleem rees als ze naar huis kwamen, want dan volgde vereenzaming en sloten ze zich in zichzelf op. Ze voelden zich ook niet goed begrepen in de maatschappij. Zo zijn we met Bram’s Foundation gestart”.  Het was nu al de vierde topeditie van uitstappen op de Compostela route. – HCH

De groep bij aankomst