Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

MELDERTSESTRAAT KLAAR VOOR BEWONERS EN FIETSERS: WEER VERBINDING TUSSEN MELDERT, WILLEBRINGEN EN BIERBEEK

WILLEBRINGEN / MELDERT – Samen met de gemeente Boutersem en de provincie Vlaams-Brabant zorgde de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) voor een hernieuwde Meldertsestraat waar bewoners en fietsers op de eerste plaats komen. De realisatie is het sluitstuk van maar liefst 11 kilometer fietspaden binnen het ruilverkavelingsproject Willebringen.

De Meldersestraat © VLM

Het bestaande fietspad langs de Meldertsestraat in Honsem (Boutersem) voldeed niet meer aan de normen van een kwalitatief en veilig fietspad. Op vele plaatsen waren de betonplaten verzakt en was het fietspad te smal. Hoog tijd om school- of werkgaande fietsers en recreanten een comfortabel en veilig traject tussen Bierbeek en Hoegaarden over Boutersem aan te bieden. Over de ganse lengte past VLM de weginrichting aan. VML beperkte de breedte van de rijweg tot vijf meter en nam verkeersveilige maatregelen zoals een wegversmalling en een toegankelijk busperron.

Ook voor de bewoners kwamen er inspanningen. Tussen huisnummers 10 en 15 is er weer een plein in klinkers en met plantenbakken. De aanliggende Veldstraat steekt in een nieuw kleedje door de aanleg van een kasseiverharding. ​ De nutsmaatschappijen optimaliseerden de ondergrondse inrichting bij de start van de werken. Zo kreeg de Meldertsestraat een gescheiden riolering.

De kostprijs voor de hernieuwde inrichting bedraagt 2,1 miljoen euro. De financiering gebeurt vanuit het fietsfonds van de provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse overheid, de gemeente Boutersem en Fluvius. Met de Meldertsestraat realiseert ruilverkaveling Willebringen zo’n 11 kilometer functionele en recreatieve fietspaden.

Op dinsdag 7 november 2023 tussen 14 en 17uur wordt iedereen uitgenodigd om te fietsen op de nieuw ingerichte weg. De werken duurden langer dan verwacht en de opening is een verdiende beloning. Geduld loont. – HCH