Ga naar de inhoud

MEEZINGEN MET POMMELIEN OF EUROPAPA MEEBRULLEN OP SUIKERROCK

TIENEN – De dubbele headline bill van popdag vrijdag 2 augustus, met hitmachines Anne-Marie en Lost Frequencies, werd nog maar net aangekondigd, en daar worden nu al een nieuwe reeks kleppers aan toegevoegd: Froukje, Joost, Pommelien Thijs, Compact Disk Dummies en DIKKE doen het ‘FOMO’ alarm hard oplichten.

Froukje Veenstra is pas 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter Dan Ik’ in één klap profileert als nieuwe ster van de alternatieve pop. Ze scoorde reeds twee maal ‘Song van het jaar’ in Nederland met ‘Ik Wil Dansen’ en ‘Zonder Gezicht’ (samen met vriendin S10). Begin dit jaar brengt ze haar lovend onthaalde debuutalbum ‘Noodzakelijk Verdriet’ uit, met daarop o.a. ‘Als Ik God Was’, ‘Naar Het Licht’ en de nieuwe single ‘Houden Van Mij’.

De affiche van de popdag

‘Z’n naam is Klein maar z’n droom is groot’. Joost Klein uit Friesland is een allround creatief genie en voormalig youtuber, en heeft zich opgewerkt tot een van de meest energieke liveacts van de Benelux. ‘Z’n droom is groot’ maar lijkt uit te komen, want dit jaar is hij met zijn nummer ‘Europapa’ de inzending van Nederland voor het Eurovisiesongfestival.

DIKKE  EN COMPACT DISK DUMMIES

Ga, Ga, Ga, Gasolina! DIKKE is ongetwijfeld de meest hardwerkende rapper van het land. In 2021 bracht hij twee albums uit, ‘130 Kilo’ en ‘Nooduitgang’ en de hits volgden mekaar in sneltreintempo op: ’Paris Hilton’, ‘Laat Me FF’, ‘Gasolina’.

Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem hebben een indrukwekkend parcours afgelegd sinds hun overwinning bij Humo’s Rock Rally in 2012. Als  Compact Disk Dummies bestoken ze ons sindsdien met welgemikte electro beats, gemaakt voor de grote podia en de betere dansvloeren. ‘The Reeling’, ‘Holy Love’, ‘Girls Keep Drinking’ en ‘Remain in Light’ zijn inmiddels classics

Wat kunnen we nog zeggen over Pommelien Thijs? De immens populaire duizendpoot, die als zangeres, muzikante, ontwerpster en actrice de hits, prijzen en awards aan mekaar rijgt. ‘Erop Of Eronder’ werd de hit van 2023, net zoals ‘Ongewoon’ die van 2022 was. 8 MIA’s scoren in twee jaar tijd is ongezien. – HCH

Tickets hier