Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

MEER DAN 200 WANDELAARS TEGEN KANKER

HOEGAARDEN – Wim Ector en Ymke Rosier organiseerden in Hoegaarden een wandeling tegen kanker. Vertrek en aankomst waren voorzien aan het parochiecentrum, waar mensen ook terecht konden voor een frisse pint en pannenkoeken. Meer dan 200 mensen namen deel aan de wandelingen. Wie dit event miste kan nog meedoen op 10 maart in Halen, met vertrek aan de Sportlaan 20. Want Wim is afkomstig uit Halen.

Wim Ector gaat de ‘1000 kilometer tegen Kanker ‘ fietsen van 9 tot 12 mei 2024. “Mijn papa is aan kanker overleden. En we zijn ook actief in O(o)4all vzw, die zich inzet voor het kinderkankerfonds. Ik moet 6000 euro startgeld ophalen om mee te doen aan de fietstocht van ‘Kom op tegen Kanker’. Ik heb mij ingeschreven voor het internationale peloton, dat vertrekt vanuit Nancy in Frankrijk tot in Mechelen”.

Wim en Ymke aan het PC

“De fietstocht wordt in vier etappes afgelegd. Overnachting is voorzien onderweg. Kom op tegen Kanker werkt hiervoor samen met de organisatie achter de Ronde van Vlaanderen”, aldus Wim.

In Hoegaarden kon men kiezen tussen twee wandelingen: 4 of 10 kilometer. Achteraf kon iedereen in het parochiecentrum terecht voor een lekkere warme choco, een frisse pint van de tap of een pannenkoek. En dit alles ten voordele van Kom op tegen Kanker. Kanker is soms akelig dichtbij en kan en heel wat teweegbrengen. Door onderzoek te steunen worden in de toekomst hopelijk heel wat mensen gespaard van een vreselijke ervaring. – HCH

Meer info op deze website of op deze facebookpagina.