Ga naar de inhoud

MARLEEN LEFEVRE WORDT LIJSTTREKKER, JEAN-PIERRE TAVERNIERS LIJSTDUWER

HOEGAARDEN – Uit goede bron vernamen we dat bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 Marleen Lefevre lijsttrekker wordt bij CD&V. Burgemeester Jean-Pierre Taverniers wordt dan lijstduwer. Dit zal officieel meegedeeld worden op de Nieuwjaarsreceptie van CD&V Hoegaarden op zaterdag 13 januari 2024 vanaf 19 uur in het parochiecentrum van Hoegaarden.

CD&V Hoegaarden is sinds 1971 onafgebroken aan de macht in Hoegaarden, sinds 1977 zelfs met een absolute meerderheid. Betekent dit, als de lijn doorgetrokken wordt, dat Hoegaarden een eerste vrouwelijke burgemeester krijgt?

Marleen Lefevre en Jean-Pierre Taverniers

Veel kans dat het zo is, maar niet noodzakelijk, want bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2025 tellen de kopstemmen niet meer mee en zijn de eigenlijke voorkeursstemmen doorslaggevend.

In mei 2008 overleed burgemeester Frans Huon.  Op 10 juli 2008 legde Jean-Pierre Taverniers bij de Gouverneur de eed af als burgemeester van Hoegaarden.  In 1984 werd hij gemeenteraadslid en van 1991 tot 2008 was hij schepen. Bij de verkiezingen van 2006 stond Jean-Pierre Taverniers op de derde plaats, maar hij haalde na Frans Huon duidelijk het meeste voorkeursstemmen en is sinds 2008 burgemeester.

Marleen Lefevre nam in 2006 voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hoegaarden en werd meteen gemeenteraadslid. Door het overlijden van burgemeester Frans Huon, en de inname van diens plaats door Jean-Pierre Taverniers was  er een schepenambt vrijgekomen. Gemeenteraadslid Marleen Lefevre  werd in september 2008 de nieuwe schepen voor cultuur en toerisme. Sedertdien is ze altijd schepen gebleven.- HCH