Ga naar de inhoud

MARIA EN GEORGES: 70 JAAR GETROUWD EN 18 ACHTERKLEINKINDEREN

MELDERT / TIENEN – Georges Vlasselaerts (92j) en Maria Hendrickx (93j) vierden met een groot feest in de Waterval in Hoxem hun 70STE huwelijksverjaardag of platina bruiloft. Hoewel ze beiden afkomstig zijn uit Meldert wonen ze al jaren in Tienen aan de Leuvenselaan. Maar hun hart en dat van hun kinderen is in Meldert gebleven.

Georges is afkomstig van de Hoelenberg in Meldert en Maria van de Begijnenblok. Ze zijn naar Tienen gaan wonen omdat Georges militair was van beroep. Het platina echtpaar kreeg drie zonen, 9 kleinzonen en 18 achterkleinkinderen. Eerst allemaal zonen en kleinzonen, bij de achterkleinkinderen kwamen er wel meisjes bij.

Maria en Georges

Georges: “Ik was eerst militair in Duitsland op 3 plaatsen, dan tegen Brustem in België, daarna in Antwerpen Luchtbal en tenslotte in het depot in Vissenaken, waar ik gestopt ben met mijn carrière. We hebben even in Kerkom bij Sint-Truiden gewoond en daarna altijd in Tienen.”

Maria was steeds moeder aan de haard. Veel hobby’s waren er niet tenzij het voetbal in Meldert. De Vlasselaerts zonen waren allemaal betrokken bij Racing Meldert. Alle kinderen en kleinkinderen voetbalden daar. In 1995 (foto) werd er zelfs een volledige Vlasselaerts ploeg samengesteld, met ook nog de trainer en de mascotte erbij.

De Vlasselaerts voetbalploeg in 1995

Op dit ogenblik genieten Georges en Maria rustig van hun leven. Op vakantie gaan naar zee is er niet meer bij, maar familieleden komen hen nog dikwijls halen. – HCH

De hele familie kwam hen feliciteren

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email