Ga naar de inhoud

LISA WORDT GEVIERD OP KERSTFEEST IN SPORTHAL: 105 JAAR

HOEGAARDEN – Bij het Kerstfeest van de 60 Plussers in de sporthal, georganiseerd door het Gemeentelijk feestenkomitee en de gemeente, wordt traditioneel ook de oudste aanwezige gehuldigd. Niemand deed beter dan Maria Elisa Vermeulen, die al in juli 105 jaar werd, en nu goed op weg is naar 106. Nog een plezier dat ze zo van dit feest kon genieten.

Maria Elisa Vermeulen, want dat is haar officiële naam,  werd geboren op 7 juli 1918 aan het einde van WOI. Ze is geboren aan de Paardskerkhofstraat in Meldert.  Ze is  altijd in Meldert blijven wonen tot aan haar huwelijk, met Julien Halsen, die al overleed in 1966.

De ontvangst van Lisa Vermeulen

Ze  huurden een winkeltje aan de ‘Canal’ en zijn zo in Hoegaarden komen wonen. Daar heeft ze  11 jaar gewoond en een winkeltje opengehouden. Haar man werkte in de suikerfabriek in Tienen, maar overleed al op 47-jarige leeftijd. Ze heeft het kruidenierswinkeltje verder gedaan tot in 1971, maar dan op de plaats waar ze nu nog altijd woon, naast de kapperszaak van haar schoonzoon aan de Tiensestraat.

Dochter Josine, maar iedereen noemt haar Josiane, begeleidde Lisa tot vooraan in de zaal, waar ze door het College gehuldigd werd. – HCH