Ga naar de inhoud

LENTEPLANTENBEURS ZIET DE  ZON  WEERKEREN

De apostelen verkopen Ilex Crenata
In de centrale laan van het Park

HOEGAARDEN – Op zondag 17 maart was er een nieuwe editie van de lenteplantenbeurs in het Park van Hoegaarden. Normaal ging de beurs maar om 10 uur open, maar dan kwamen al mensen met hun planten naar buiten. De reden hiervoor is dat het de eerste openluchtplantenmarkt van het seizoen is, meteen de start van het seizoen. Sommigen hadden zich vermoedelijk ook gehaast, omdat er slecht weer voorspeld was, maar het werd een mooie dag. Dit in tegenstelling tot de regendag vorig jaar.

“Het is moeilijk om er een aantal bezoekers op te plakken, want wij hebben geen telmachientje. Maar er kwam zeker 1000 bezoekers naar het Park”, aldus Line Michotte, van de Dienst Toerisme. “We hadden 20 standhouders, evenveel als vorig jaar. Maar toch minder dan vroeger, want tijdens corona hebben heel wat standhouders afgehaakt”.

Er werden zonnebloemen gezaaid en uiteraard waren ook de apostelen ter plaatse om de Ilex Crenata te verkopen, de nieuwe palmaai zeg maar. Want de buxus kreeg het hard te verduren door de buxusmot. Verder waren er nog rondleidingen en woorkshops en uiteraard ook een gratis Hoegaarden in de serre.- HCH