Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

LENTEPLANTENBEURS IN HET PARK: DENK AAN DE GRATIS HOEGAARDEN

HOEGAARDEN – Op zondag 17 maart van 10 tot 18 uur is er in het Park van Hoegaarden, aan de Houtmarkt, een plantenmarkt. Vanaf 10 uur is de plantenmarkt met gespecialiseerde standhouders open. Er zijn rondleidingen gepland en workshops, er zijn streekproducten uit eigen regio te vinden in het infokantoor, iedere bezoeker krijgt een gratis Hoegaarden in de neogotische serre en een gratis zakje bloemenzaadjes in het toeristische infopunt. Vergeet ook de zonnebloemen niet. Vorig jaar regende het, hopelijk wordt het dit jaar een zonnige editie.

De lenteplantenbeurs in 2019: heel druk

Om 14 uur en om 15 uur is er een gratis rondleiding van EcoWerf, met als thema ‘Duurzaam en ecologisch tuinieren’. De rondleiding vertrekt bij de lindeboom aan de inkom van het park. De TuinCoach van EcoWerf geeft doorlopend info over thuiscomposteren, kringlooptuinieren (mulchmaaien, snoeihout verwerken …), biodiversiteit en klimaat (ontharden, vergroenen, waterbeheer, …).

Aan de stand van EcoWerf i.s.m. Vlaco legt de bodemprofessor uit hoe je thuis via vier eenvoudige proeven kan nagaan welke kwaliteiten jouw tuinbodem heeft en hoe compostgebruik jouw bodem kan verbeteren.

Neem deel aan verschillende workshops. Je kan onder andere mee zonnebloemen zaaien om later in de gemeente uit te planten. Hou daarvoor het evenement op Facebook in de gaten of bekijk het programma de dag zelf in het toeristisch infokantoor. De zonnebloemen zullen vooral in het centrum gezaaid worden en het woonzorgcentrum wordt erbij betrokken.

Streekproducten uit eigen regio zijn te vinden in het toeristisch infokantoor aan de ingang van het park. Voor iedere bezoeker is er een gratis Hoegaarden in de neogotische serre , zolang de voorraad strekt. De toegang tot de plantenbeurs is gratis. Wie geen parkeerplaats vindt in het dorp kan hiervoor op de parking Elst terecht. – HCH

Info:  toerisme@gemhoegaarden.be of 016/768768