Ga naar de inhoud

LEERLINGEN VIA TIENEN OVERHANDIGEN LEVENSBOEK AAN BEWONERS VILLA HUGARDIS

HOEGAARDEN – Het voorbije schooljaar werkten de leerlingen van het zevende jaar thuis- en bejaardenzorg van Via Tienen aan een levensboek voor de inwoners van woonzorgcentrum Villa Hugardis in Hoegaarden. Woensdag overhandigden de leerlingen hun levensboek aan de zorgvragers. Dat ging gepaard met een een-op-een activiteit en een high tea.

Een heel schooljaar lang brachten de leerlingen van 7 thuis- en bejaardenzorg op regelmatige tijdstippen een bezoek aan de bewoners van Villa Hugardis in Hoegaarden. Doorheen het jaar bouwde iedere leerling een band op met een zorgvrager. Ze interviewden hen om zo een levensverhaal te zoeken.

De leerlingen van VIA met hun boek

Tijdens de projecturen op school verwerkten de leerlingen de herinneringen en verhalen van de zorgvragers in een levensboek. “Het levensboek draait om verbinding en brengt de leefwerelden van de jongeren en de ouderen bij elkaar,” vertelt leerkracht Karolien Fourie.

Woensdag werd de kroon gezet op het werk van de laatstejaars en overhandigden ze hun levensboek aan de bewoners. Dat ging gepaard met een een-op-een-activiteit en een high tea. Aan het einde van de namiddag werden de levensboeken met hun verhalen overhandigd aan de bewoners. Omdat ondertussen Clément Peeters overleden is, werd zijn boek in ontvangst genomen door zijn zuster Mariette- HCH

De leerlingen overhandigen de levensboeken