Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

LEERLINGEN MARIADAL HALEN HUN FIETSDIPLOMA

TIENEN / HOEGAARDEN – Op donderdag 4 en vrijdag 5 mei legden meer dan 600 leerlingen van de basisscholen in Tienen en Hoegaarden een voetgangers – of fietsexamen af in het centrum van Tienen. De basisscholen van Tienen en Hoegaarden werken al heel wat jaren, samen met de stad Tienen en de lokale politie, aan een betere verkeersveiligheid voor hun leerlingen. VB Mariadal en SLO Mariadal namen hieraan deel.

Vanaf de kleuterschool worden kinderen vertrouwd gemaakt met het verkeer. Het voetgangersexamen in het vierde leerjaar en het fietsexamen in het zesde leerjaar zijn twee belangrijke ijkpunten.

 

Tijdens een fietsexamen © stad Tienen

Op donderdag 4 mei legden 398 leerlingen van het zesde leerjaar van ’t Klein Atheneum, De Luchtballon, VB Mariadal, SLO Mariadal, Stap Voor Stap, De Sterretjes, De Suikerspin, De Uilenboom, VIA Immaculata, VIA Onze-Lieve-Vrouw, VIA Sint-Jozef, De Toermalijn, Vroenhof en De Wijsneus een fietsexamen af, langs een uitgestippeld permanent traject in het centrum van Tienen.

Op vrijdag 5 mei namen nog 249 vierdejaars van VIA Onze-Lieve-Vrouw, VIA Immaculata, VIA Sint-Jozef, De Suikerspin, De Sterretjes en ’t Klein Atheneum deel aan het voetgangersexamen. – HCH

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email