Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

LEERLINGEN BASISSCHOLEN GAAN VOOR MEER DAN 1000 TOERTJES ROND DE VIJVER

HOEGAARDEN – In Hoegaarden namen ongeveer 900 leerlingen deel aan de scholenveldloop georganiseerd bij Mariadal in Hoegaarden. Leerlingen van SLO, PASS, VBS Mariadal, en GBS, namen het tegen elkaar op, sommigen in competitie, anderen voor de fun. Er werd gelopen in aparte reeksen per leerjaar.

 

Bekijk hier de videofilm van de eerste doortocht

De start van de funloop van het 6de leerjaar

De leerlingen moesten minstens één ronde in het domein Mariadal afleggen, langs de fit-meter en dan rond de vijver, een ronde van 600 meter. Maar de leerlingen van het zesde leerjaar in competitie moesten drie rondes afleggen. De doelstelling was alleszins om met alle leerlingen samen 1000 ronden te halen. Uiteraard konden de jongeren ook rekenen op heel wat supporters. De leerlingen waren ook goed te onderscheiden met SLO in groene T-shirt, GBS in oranje en VBS in het blauw.

Het weer was prachtig en de leerlingen werden voor elke loopreeks opgewarmd met muziek. Om de cross te organiseren waren er toch een tiental medewerkers nodig, en de leerkrachten LO hadden dit voorbereid. Per reeks was er een medaille-uitreiking op het podium. De ouderraad van Vrije basisschool Mariadal verkocht koffie voor de supporters.. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Hoegaarden & Moev. – HCH

De leerlingen van het 6de leerjaar aan de start van de competitieloop