Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

LAAT JE FIETS GRAVEREN TEGEN DIEFSTAL IN JULI: OOK IN HOEGAARDEN

TIENEN / HOEGAARDEN – De stad Tienen organiseert deze zomer gratis fietsgraveeracties. Bij het fietsgraveren wordt het rijksregisternummer in de fiets aangebracht. Dit schrikt potentiële dieven af en laat toe teruggevonden fietsen opnieuw aan hun eigenaar te bezorgen. Het rijksregisternummer is voor iedereen verschillend. Het wordt vermeld op de identiteitskaart.

 Eigenaars die hun fiets wensen te laten graveren, dienen dus hun elektronische identiteitskaart mee te brengen. Wie zijn fiets laat graveren, krijgt ook een fietspas. Die bevat een gedetailleerde beschrijving van de fiets aan de hand van een aantal parameters. Zo is het voor de politie gemakkelijker om een vermiste fiets op te sporen en terug te bezorgen aan zijn rechtmatige eigenaar.

Fietsen graveren © Politiezone Getevallei

In juli kun je op volgende locaties terecht, telkens van 13.30 uur tot 16.30 uur: woensdag 3 juli Café Kennedy, Potstraat 6, Bost, woensdag 10 juli Posthof, Posthofstraat 20, Vissenaken, woensdag 17 juli Gemeentehuis, Gemeenteplein 1, Hoegaarden, woensdag 24 juli  OC De Koepel, Sint-Laurentiusstraat 19, Goetsenhoven, woensdag 31 juli Parochiecentrum, Ganzendries 29, Oplinter. Ook in augustus volgen nog fietsgraveeracties. – HCH