Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

LAADPALEN VOOR PISO TIENEN

TIENEN – Dankzij de samenwerking tussen Provinciaal Onderwijs Vlaanderen en EV Belgium ontvingen De Wijnpers en PISO Tienen, de provinciale secundaire scholen in Vlaams-Brabant, 6 elektrische laadpalen. Deze laadpalen dienen als didactisch materiaal om de leerlingen vertrouwd te maken met de nieuwe technologieën die instaan voor de energietransitie.

Daarnaast hebben leerkrachten van het provinciaal onderwijs, waaronder die van PISO Tienen en De Wijnpers, een opleiding gekregen over laadpalen van prof. Peter Van den Bossche van de Vrije Universiteit Brussel.

De overhandiging van de laadpalen

“Met de verkregen professionalisering en het nieuwe didactische leermateriaal kunnen de leraren op hun beurt deze kennis doorgeven aan leerlingen van de tweede en derde graad TSO en BSO. Hierin neemt het provinciaal onderwijs een voortrekkersrol op. Onze leerkrachten zullen immers hun expertise doorgeven aan de andere netten zodat het op termijn in Vlaanderen naar alle scholen haar weg vindt”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs. – HCH