Ga naar de inhoud

KUNSTROUTE VOLGEND JAAR IN OUTGAARDEN : IN ELKE DEELGEMEENTE WORDEN NIEUWE KUNSTENAARS ONTDEKT

OUTGAARDEN / HOEGAARDEN – Vorig jaar was er de kunstroute in Meldert, met groot succes, zowel wat de deelnemende kunstenaars betreft, als het aantal locaties. Volgend jaar zal de kunstroute  in Outgaarden plaats vinden op zaterdag 7 en zondag 8 september. De vernissage zal vermoedelijk in de Epicurie plaats vinden. “Het is opmerkelijk dat telkens we naar een andere deelgemeente uitwijken, er nieuwe kunstenaars ontdekt worden”, zegt schepen voor Cultuur Marleen Lefevre.

Tijdens een vergadering van de cultuurraad werd teruggeblikt op de kunstroute in Meldert. Het werd een succes, maar het was bloedheet. Vooral de muzikanten van Feniks moesten in volle zon op betonnen ondergrond hun act afwerken, en ze deden dat ook.

De kunstenaars die deelnamen aan de Kunstroute in Meldert

In het gemeentelijk Infoblad werd er nu ook al een oproep gedaan naar locaties voor de kunstroute in  Outgaarden.  “We hebben contact gehad met het dorpscomité en kregen zo al melding van heel wat adressen en ook van nieuwe kunstenaars”, aldus Marleen Lefevre. In Outgaarden is er behalve de Chill Out geen ander café. Daarom zal er ook in de pastorietuin iets gedronken kunnen worden. En bij heet weer zullen de muzikanten daar zeker beschutting krijgen van tentjes. Want de live kunstoptredens zullen daar plaats vinden. Het thema van de Open Monumentendag die gelijktijdig loopt wordt ‘En route’. Dit kan Hoegaards Erfgoed vzw inspireren.

Wie in Outgaarden woont en een deel van zijn infrastructuur ter beschikking wil stellen van lokale kunstaars kan een bericht sturen naar kunstroutehoegaarden@gmail.com . – HCH