Ga naar de inhoud

KUNSTROUTE DOOR MELDERT MET MEER DAN 50 KUNSTENAARS EN 22 LOCATIES

MELDERT –  Na het overweldigend succes van vorig jaar,  is er een tweede editie van de kunstroute, dit jaar in deelgemeente Meldert, op zaterdag 9 en zondag 10 september, telkens van 10 tot 18 uur. Meer dan 20 erfgoedkundig interessante gebouwen zetten hun deuren open.   Samen ontvangen ze meer dan 50 kunstenaars.  Vele vierkanthoeves, een orangerie, de pastorie, een idyllisch gelegen kasteeltje, een bakoven,…. de locaties zijn allemaal zeer bijzonder.  Het volledige parcours is 7 km.   Ideaal voor de fiets of te voet, maar ook de auto is welkom.  Of op zondag met de paardentram.

De Orangerie in Meldert

50 KUNSTENAARS

Meer dan 50 lokale beeldende kunstenaars exposeren op deze locaties.  Hun disciplines zijn uiteenlopend : schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, keramiek, conceptuele kunst, videokunst, metaalbewerking…. Een gratis wandelkaart kan afgehaald worden in de kerk tijdens het weekend zelf of bij de plaatselijke horeca.

MUZIEK EN OPTREDENS

Op zondag 10 september zijn er gratis muzikale performances : om 11 uur het Harmonieorkest Feniks, om 14 uur de Jeugdband Feniks en om 15 uur Volwassenenkoor Jubilate,  De Klank van Roos. Doorlopend optredens Keereweerom en woordkunst Geertrui Henckens.

OPEN MONUMENTENDAG

Op de kunstroute vind je ook het initiatief rond Open Monumentendag, georganiseerd door vzw Hoegaards Erfgoed met expo rond ‘het paard als symbool voor de boerenstiel.   Tussen 10 en 16 uur op zondag 10 september  vertrekt er een paardentram waarmee je de andere locaties van de kunstroute kan bezoeken.   Aan de donjon kan je een selfie nemen met Ridder Iwein in harnas.   De organisatie van de Open Monumentendag ligt bij de vzw Hoegaards Erfgoed.

 

Het kunstenaarscollectief Skip the weekend zal bijkomend ook een tweede weekend exposeren in de orangerie op 16 en 17 september.

Volgende locaties komen  aan bod: een loods in de Babelomstraat, de Bonheur, Carolushoeve, café Odette, Creative Wonderland, Dorpsplein, Ermelindiskapel, Ermelindiskerk, Friddle, Hoeve Overhem 36, Hof ter Mere, Huilewind, Memelhoeve, Molenstraat 15, Molenstraat 31, Molenstraat 33, pastorie, Prins Kardinaalshoeve, Schuur van Babel, Sint Ermelindisstraat 16, Sint –Janscollege Orangerie, zaal Ermelindis. – HCH

Meer info hier of of via 0474/860915.