Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

KUMTICH ZAL ER BINNENKORT ANDERS UITZIEN: INFOMARKT OP 4 JULI

KUMTICH – Kumtich ligt op een boogscheut van Hoegaarden en zal er in de toekomst anders gaan uitzien. De toekomstvisie zal vastgelegd worden in een masterplan dat een kader zal vormen voor de verdere inrichting van het dorp. Op donderdag 4 juli is er een infomarkt gepland in het OC Kumtich, aan de Keibergstraat, om de inwoners toelichting te geven bij de ambities van het project.

Voor de opmaak van het plan heeft de stad Tienen in samenwerking met het Team Vlaams Bouwmeester een ontwerpbureau geselecteerd. Het ontwerp moet nu vorm krijgen en dat gebeurt in samenspraak met de buurt en de verenigingen.

Het OC aan de Keibergstraat © Google Maps

 “Het ontwerpbureau is in mei gestart met de opdracht”, vertelt burgemeester Katrien Partyka. “De effectieve opmaak van het plan zal een 11-tal maanden in beslag nemen. In de loop van dit proces zullen meerdere participatiemomenten georganiseerd worden.”

“Om de buurt en verenigingen alvast te informeren over de ambities van het plan, houden we op donderdag 4 juli een eerste infomoment”, voegt schepen van ruimtelijke ordening Bram Delvaux toe. Tijdens de infomarkt krijgen de inwoners uitleg over de ambities van het plan aan de hand van informatiepanelen. Iedereen kan doorlopend van 17 tot 20 uur terecht in het OC Kumtich en krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en opmerkingen te formuleren.. Meer info hier .- HCH