Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

KUBB TORNOOI IN DE ZON EN OP  PERFECTE GRASWEIDE

HOEGAARDEN – In het Park van Hoegaarden vond de 7 de editie plaats van het KUBB tornooi van de ouderraad van GBS Hoegaarden. De weergoden waren de organisatie gunstig gezind, met de hele dag zon. En de grasvlakte van het Park van Hoegaarden was ook dik in orde. In totaal namen 30 teams deel aan het KUBB tornooi, dat van in de voormiddag tot in de late namiddag duurde.

Els Bollen, voorzitter van de ouderraad GBS: “ We doen dit al voor de zevende maal. In totaal namen er 30 teams deel. Deze bestonden zowel uit ouders, leerkrachten, verenigingen uit Hoegaarden, vaste teams en caféploegen. Aangezien elk team bestond uit een vijftal mensen, met uiteraard nog de entourage erbij, waren er steeds een 200-tal mensen actief op ons tornooi”.

Kubb tornooi in het Park

“We hadden heel wat mooie prijzen opgehaald bij de lokale handel in Hoegaarden en in Tienen. Met de opbrengst van dit tornooi gaan we activiteiten van de school ondersteunen, zowel culturele als andere. We steunen ook noodzakelijke aankopen voor de speelplaatsen. Zo werd dit jaar nog een zandbak aangekocht. En uiteraard staan we steeds in voor de verfraaiing van de speelplaatsen”, aldus Els.

Elke ploeg was de hele dag bezig, want er moesten telkens 6 wedstrijden gespeeld worden, gevolgd door een finale voor de rangschikking. Dit om te vermijden dat sommige ploegen al vroeg zouden gedaan hebben.. Alleszins het werd een leuke bedoening in het park, want ook de kinderen konden terecht op het springkasteel. – HCH