Ga naar de inhoud

KONINKLIJKE VLIEGCLUB DE WOUW EN ULM GOETSENHOVEN GOOIEN DEUREN OPEN

GOETSENHOVEN – Koninklijke Vliegclub De Wouw en ULM Goetsenhoven openen graag hun deuren voor de lokale gemeenschap en luchtvaartliefhebbers tijdens de komende Opendeurdagen op zaterdag 2 en zondag 3 september op  het vliegveld van Goetsenhoven. Dit tweedaagse evenement belooft een unieke ervaring te bieden met een combinatie van luchtvaart, geschiedenis, entertainment en muziek, geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. De toegang is gratis.

Opendeurdagen © De Wouw

Gedurende de Opendeurdagen, die plaatsvinden telkens van 10 tot 18 uur, kunnen bezoekers genieten van diverse activiteiten en hoogtepunten. Er zullen diverse bezoekende vliegtuigen te bewonderen zijn, variërend van moderne exemplaren tot klassieke modellen, van zweefvliegtuig over  ultralight tot modern motorvliegtuig en helikopter.

Daarnaast zal er een WW2 kamp worden opgezet, waar bezoekers een unieke kans krijgen om een authentiek stuk geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog te beleven. Dit jaar is er ook een kleine expo over “Les Manchots” – de voorgangers van de Red Devils die tussen 1965 en 1970 vlogen met de SV-4 dubbeldekker.

OUDE VOERTUIGEN

Voor de liefhebbers van oude voertuigen zullen er historische oldtimers te bezichtigen zijn, die de evolutie van transport door de jaren heen illustreren. Bovendien kunnen bezoekers verschillende luchtvaartgerelateerde stands ontdekken, waar ze informatie kunnen vergaren en wellicht zelfs interessante items kunnen aanschaffen.

Voor de jongere bezoekers zijn er op het terrein leuke kinderactiviteiten voorzien, waaronder een springkasteel, een draaimolen en kindergrime om hun dag nog specialer te maken. Terwijl de dag vordert, zullen diverse live muziekoptredens plaatsvinden, met onder andere optredens van de Hagelandse Blaaskapel, de Kempner Musikanten en de Koninklijke Harmonie Crescendo uit Glabbeek.

Voor degenen die op zaterdagavond blijven, is er zelfs de mogelijkheid om deel te nemen aan een Lindy Hop dansinitiatie, verzorgd door Apollo Swing. Hierop volgt een Bal Swing met live muziek van Taxi brousse en de deuntjes van DJ Mannenken Swing om de avond op een feestelijke noot af te sluiten. – HCH