Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

KOMT ER EEN DORPSHUIS IN WILLEBRINGEN?

WILLEBRINGEN – In juni 2022 kwam het nieuws dat het buurthuis van Willebringen en ook het schooltje niet meer veilig waren. Het buurthuis werd gesloten en het schooltje dat het schooljaar nog wel mocht afmaken is ondertussen naar Neervelp verhuisd. Toen was niet geweten of er nog iets op die site mogelijk was, maar nu zijn er mogelijk plannen voor een dorpshuis.

Boutersem Buitengewoon en Landelijke gilden willen samen de handen uit de mouwen steken en gaan van start met een participatief begeleidingstraject voor de site Willebringen om na te denken over een mogelijke nieuwe bestemming. De gemeente Boutersem werd via het project “Van dorpszaal naar dorpshuis” van landelijke gilden namelijk geselecteerd als kandidaat.

Het voormalige buurthuis van Willebringen

Deze week kregen de inwoners van Willebringen alvast een eerste brief in de bus die toelichting geeft bij dit traject. Naast de inwoners zullen binnenkort ook lokale ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen betrokken worden in dit project. Alle info over dit project is hier te vinden.

Vorig jaar was  omwille van diverse adviezen en het doorslaggevende brandweeradvies de conclusie dat het niet langer verantwoord is om het buurthuis Willebringen ter beschikking te stellen. Nu anderhalf jaar later is er weer hoop. – HCH