Ga naar de inhoud

KOM OP TEGEN KANKER : IEDEREEN KAN MEEDOEN OOK HET ZILVEREN PELOTON

LANDEN –  De b.strong fietsteams, die jaarlijks meefietsen in de pelotons van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, zijn al vele jaren een vaste waarde in Landen. Dit jaar introduceerde Kom op tegen Kanker het Zilveren Peloton. Bewoners van woonzorgcentra, dagverzorgingscentra en serviceflats krijgen de gelegenheid om aan te sluiten, mee te fietsen en hun steentje bij te dragen in de strijd tegen kanker. Misschien een idee voor de toekomst in Hoegaarden.

In de week van de 1000 km wordt er in vier woonzorgcentra in Vlaanderen ook stevig getrapt. Landen ging de uitdaging aan om samen met de bewoners van Woonzorgcentrum Oleyck 1000 km te fietsen en geld in te zamelen.

Het zilveren peloton in actie

Het zilveren peloton van WZC Oleyck neemt van 15 tot en met 17 mei deel aan de 1000 km. Fietsen doen ze uiteraard niet op de koersfiets maar wel op hometrainers, motomeds, en duofietsen. Tijdens het fietsen volgen zij op beeldschermen een parcours door hun vertrouwde Landen.

Frank Deboosere, de campagneleider van Kom op tegen Kanker, en Lisa del Bo kwamen langs om het zilveren peloton aan te moedigen. – HCH

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email
Tags: