Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

KOBE HERMANS BELGISCH KAMPIOEN 5000 METER WINT GASTON ROELANTS RUN

MELDERT – Ditmaal waren de weergoden Meldert gunstig gezind, want de Gaston Roelants Run kon onder een stralende zon afgelegd worden. Vooreerst was het de beurt aan een 50-tal kinderen tijdens de kinderloop, daarna volgde de run van 6 kilometer. “We hebben de afstand van 8,5 kilometer moeten inkorten tot 6 kilometer, want er was te veel modder op het parcours”, aldus Ann Roelants, voorzitter van Meldert Leeft. De Gaston Roelants run werd gewonen door Kobe Hermans, voor Jelle Decoster en Sam Collin. In totaal namen er 80 lopers aan deel, waarvan 31 uit Meldert.

Bekijk hier de film van de start

De eerste doortocht aan de aankomst

De Gaston Roelants Run is genoemd naar de gouden Olympiër Gaston Roelants die in Meldert woont. “Het heeft nochtans niet veel gescheeld of ik was er niet bij om de start te geven. Ik ben enkele maanden out geweest. Ik ben gevallen had een ingedrukte ruggengraat en gebroken wervels. Dit is de eerste maal dat ik weer zo ver stapte”, aldus Gaston Roelants.

Dochter Ann is voorzitter van de organisatie: “De eerste dag zijn we uitgeregend, maar gisteren bij de optredens hebben we geluk gehad en veel volk. Het bleef de hele avond goed weer. En op zondag is de rommelmarkt zonder problemen kunnen doorgaan en hebben we zelfs buiten kunnen ontbijten. Hopelijk blijftt weer goed voor ons bal populaire op zondagavond, en de processie op maandag. Want maandag staan hier ook springkastelen opgesteld”.

Er waren wel enkele gereputeerde lopers aan de start. Kobe Hermans die gisteren Belgisch kampioen 5000 meter werd op de piste, en Steven Decoster die brons haalde op het BK 10.000 meter voor 50 plussers. Ook zijn zoon Jelle loopt goed en die eindigde tweede – HCH