Ga naar de inhoud

KLJ ORGANISEERDE BLOESEMBAR EN LOUNGE IN DE KAPEL VAN HAUTHEM

MELDERT / HAUTHEM – Het weer viel al bij al nog mee voor de bloesemdag ingericht tussen Meldert en Hauthem door het lokaal bestuur. KLJ Meldert hield de bloesembar en lounge open in de Sint-Catharinakapel van Hauthem: “Ze hebben ons in de jeugdraad hiervoor gevraagd en we hebben dat uiteraard aanvaard, vooral met het oog op ons buitenlands kamp in Kroatië begin juli dit jaar. We hebben al heel wat ingezameld, zelfs al meer dan de vooropgestelde 8000 euro. En mensen kunnen ons KLJ-ers nog inhuren voor een deftig klusje”, aldus Oliver Rowe van de hoofdleiding.

De lounge tegen de kapelmuur
De bloesembar in de kapel

Er kwamen heel wat wandelaars langs in de bloesemlounge. Omdat het redelijk mooi weer was, werden tegen de muur van de kapel toch een aantal stoeltjes buitengezet. Het was dus gezellig binnen en buiten. De leden van de KLJ serveerden verschillende vruchtensappen en drankjes evenals zelfgebakken cake, gemaakt door de ouders van de KLJ.

Schepen voor toerisme Marleen Lefevre: “We zijn blij dat de KLJ dit organiseert en dat de bloesemdag toch een succes wordt. Er deden een 10-tal mensen mee aan de bijensafari georganiseerd door Natuurpunt. Het was ook de bedoeling aan de Pallox op het picknickkleed vertellingen te brengen, maar dat is het enige dat we door het mindere weer hebben moeten afgelasten.” Het vertrek van de activiteiten en wandeling gebeurde aan de Ermelindiskerk van Meldert. – HCH