Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

KLASSIEK VOOR HOEGAARDEN: BENEFIET VOOR CLUBS GETROFFEN DOOR BRAND SPORTHAL

HOEGAARDEN – Op zondag 11 augustus 2024 om 16 uur organiseren Klassiek in de Kapel en Musica Gloria het benefietconcert Klassiek voor Hoegaarden in de Sint-Gorgoniuskerk. Dit concert is ten voordele van de clubs die schade leden door de grote brand die op 27 juni de sporthal van Hoegaarden compleet in de as legde. Deze tragische gebeurtenis heeft een grote impact gehad op de lokale gemeenschap, en dit concert biedt een kans om samen te komen en steun te bieden aan de getroffen sportclubs.

De sporthal in brand

Op het programma staat een bijzondere selectie van muziekwerken van de Engelse barokcomponist Henry Purcell en zijn zoon Daniel Purcell, aangevuld met werk van Tobias Hume. Het repertoire omvat onder andere stukken als Musick for a while uit Oedipus (Z. 583), Hornpipe uit The Old Bachelor (Z. 607), en Strike the viol, touch the lute uit Come ye sons of Art (Z. 323).

De opbrengst van de ticketverkoop van het benefietconcert “Klassiek voor Hoegaarden” gaat integraal naar de clubs die getroffen zijn door de brand. Organisator Jacques Kinnaer zou de opbrengst van dit concert graag overhandigen aan de organisatoren van de benefiet van Hoegaardse muzikanten op 14 september.  Een ticket kost 30 euro. Alle info hier . – HCH