Ga naar de inhoud

KLASSIEK IN DE KAPEL VAN SINT-ROCHUS: VAN PASSIE NAAR PASEN

HOEGAARDEN – De ‘Vrienden van de Sint-Rochuskapel’ nodigen uit op een speciale editie van cultuur en kunst. Het koor ‘Melpomene’ brengt een selectie van prachtige en bijzondere liederen van componisten uit de 16de eeuw. Het thema is toepasselijk voor de vastenperiode en kreeg dan ook de titel: ‘Van Passie naar Pasen’. Het concert vindt plaats op vrijdag 16 maart om 20 uur in de Sint-Rochuskapel van Mariadal.

Dit is tevens een benefietconcert ten voordele van de kapel. Na dit concert is er de unieke gelegenheid om in de kloostergang te genieten van de tentoonstelling van twee plaatselijke kunstenaressen:  Regina Riavez uit Ezemaal en Stephanie Coenen uit Hoegaarden.

In de Sint-Rochuskapel

Regina Riavez brengt schilderijen die engelen tonen in verschillende vormen hun kleurrijke energie en licht. Stephanie Coenen vereeuwigt gezichten en laat de kijker de ziel van de persoon ontdekken.

De toegang voor het concert bedraagt 25 euro. Kaarten kunnen bekomen worden via de website van Klassiek in de Kapel, of door een mailtje te sturen naar jacques@klassiekindekapel.be

Noteer ook nog het klassieke concert georganiseerd door Klassiek in de Kapel in de Sint-Gorgoniuskerk op zaterdag 24 februari met het Protean Quartet dat o.a. werk van Mozart brengt. – HCH