Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

KLASSIEK IN DE KAPEL KONDIGT NAJAARSCONCERTEN AAN

HOEGAARDEN – Klassiek in de Kapel kondigt sfeervolle najaarsconcerten aan in Hoegaarden. Deze worden gebracht in de Sint-Rochuskapel, de Paradijshoeve en de Sint-Gorgoniuskerk. Op 20 september om 20 uur opent het Hildebrandt Consort de concertreeks in de Sint-Rochuskapel. Tijdens deze avond worden Orgelconcerti van CPE Bach, Haydn en Mozart uitgevoerd op het historische Rochet-orgel.

Jacques Kinnaer, de organisator, benadrukt het belang van dit instrument: “De klanken van het Rochet-orgel vullen de kapel met een ongekende schoonheid en warmte.” Het concert wordt geleid door de gerenommeerde organist Wouter Dekoninck, bekend om zijn virtuoze spel en diepe interpretaties van barokmuziek.

Op 19 oktober om 20 uur nodigt het Trio Memento u uit in de Paradijshoeve in Hoegaarden om weg te dromen op ‘Dreamscapes in Trio’. Het programma bevat werken van onder andere Lili Boulanger en Gabriel Fauré. Pianiste Jungbin Lim zal spelen op een Blüthner-piano die tussen 1890 en 1900 werd gebouwd, wat een bijzondere historische klank aan de uitvoering toevoegt, passend voor de periode waarin de muziek werd geschreven. “

Jacques Kinnaer stelt de affiche 'Tango Argentino' voor

TANGO IN DE KERK

24 november belooft een spetterende avond te worden, met muziek en dans uit Argentinië. Vanaf 20 uur vult het Duo Fortecello de Hoegaardse Sint-Gorgoniuskerk met de zwoele klanken van de tango. Ze worden bijgestaan door bandoneoniste Carmela Delgado en het danspaar Marie & Sebastian, want tango zonder bandoneon en zonder dans is ondenkbaar. Op het programma staan onder meer nummers van de beroemde componist Astor Piazzolla en Carlos Gardel.

Pianist Marco Mantovani sluit op 15 december om 16 uur de najaarsconcerten af in de Paradijshoeve, waar hij zijn nieuwste CD “On the Shoulders of Giants”, gewijd aan Robert Schumann, zal voorstellen. Met deze CD werkt Mantovani zijn bewondering voor Schumann verder uit en neemt hij de luisteraars mee door de rijke fantasiewereld van deze gekwelde componist. Naast muziek uit zijn CD zal hij ook werk van Beethoven spelen.

Wie tickets koopt voor individuele concerten, profiteert van een early bird korting die geldig is tot één maand voor de concertdatum. Voor wie alle vier concerten wil bijwonen, is er een korting van 25,00 euro op de totale standaard)prijs van de tickets voor de hele reeks. Jacques Kinnaer en Conny Smeets nodigen iedereen uit om deze bijzondere concerten bij te wonen en te genieten van de magie van live muziek in een intieme setting. Meer informatie over de concerten en  tickets hier . – HCH