Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

KLASSIEK CONCERT IN DE SINT-ROCHUSKAPEL VAN MARIADAL

HOEGAARDEN – Klassiek in de Kapel organiseert op 5 november in de Sint-Rochuskapel een concert. De klassieke muziek organisatie Klassiek in de Kapel ontstond reeds in 2019 als een pop-up concept in de kapel van het oude College in Tienen. Sinds het begin van dit jaar is de vzw ook actief in Hoegaarden, en bracht ze reeds twee zeer gesmaakte concerten. Nu komt er dus een vervolg. Op 18 november volgt nog een concert in de Sint-Gorgoniuskerk.

De Sint-Rochuskapel is er klaar voor

 “Op zondag 5 november, om 11 uur brengt pianist en piano-leraar Marco Mantovani één van de partita’s (suites) van niemand minder dan Johann Sebastian Bach in de Sint-Rochuskapel. Door deze onmiddellijk te koppelen aan de Partita (1999) van de hedendaagse klassieke componist Heinz Holliger, overbrugt Mantovani niet alleen bijna drie eeuwen muziek, hij toont ook aan hoe zeer Bach ook de dag van vandaag een sterke invloed heeft op de muziekcompositie”, vertelt initiatiefnemer Jacques Kinnaer.

“De combinatie van werken van beide componisten roept ook de geest op van de getormenteerde Robert Schumann, met wiens Blumenstück Mantovani zijn concert afsluit”, voegt mede-organisator Conny Smeets toe. – HCH

Meer info bij Klassiek in de Kapel of bij de Vrienden van de Sint-Rochuskapel