Ga naar de inhoud

KLASSIEK CONCERT IN DE SINT-GORGONIUSKERK

HOEGAARDEN – Op zaterdag 18 november komt het Romeinse ensemble Roma Opera Omnia opnieuw naar België! Opnieuw, want in 2019 was het dit ensemble dat speciaal voor de gelegenheid, het openingsconcert van Klassiek in de Kapel verzorgde met een concert dat op een minutenlange staande ovatie werd ontvangen. Nu komt er op 18 november een concert in de Sint-Gorgoniuskerk in Hoegaarden.

Dit jaar brengt Roma Opera Omnia ‘Canticum Canticorum’ van de beroemde renaissance componist Palestrina. Canticum Canticorum, het bijbelse Lied der Liederen dat aan koning Salomon wordt toegeschreven.

© Roma Opera Omnia

Het werd in de 16de eeuw door de polyfonie Palestrina op muziek gezet en in de 21ste eeuw door Stefano Sabene, de muzikale directeur van Roma Opera Omnia, bewerkt voor twee stemmen en instrumenten, geheel in de geest van de oorspronkelijke compositie.

Een blik op de web pagina van het concert, leert ons trouwens dat het ensemble voor dit concert wordt aangevuld met de tenor Franco Todde, die ook al met niemand minder dan Andrea Bocelli en Cecilia Bartoli heeft samengewerkt. Niet de allerminste, dus. Dit concert vindt plaats op 18 november in de Sint-Gorgonius kerk om 20 uur. Voor meer informatie  kunnen geïnteresseerden altijd terecht op de website van Klassiek in de Kapel. – HCH