Ga naar de inhoud

KINDEROPVANG GESLOTEN IN ROMMERSOM: GEMEENTE ZAL VERANTWOORDELIJKHEID OPNEMEN

HOEGAARDEN – Op dit ogenblik zijn minstens tot 15 augustus kinderopvang MaMoeti en L’Olifant, beide op dezelfde site in Rommersom gesloten, door het Agentschap Opgroeien van de Vlaamse Gemeenschap. Dit na klachten van ouders. “Als onze hulp gevraagd wordt, zal de gemeente haar verantwoordelijkheid opnemen”, aldus Hans Decoster schepen van Kinderwelzijn.

“Wij komen absoluut niet tussen in de discussie tussen de uitbating en het Agentschap Opgroeien. Dit laatste heeft beslist om te sluiten en heeft dit wel aan de gemeente medegedeeld.”

Kinderopvang in Rommersom © Google Street View

Het Agentschap heeft ons meegedeeld wat er dient te gebeuren en gebruikt hiervoor een specifiek algoritme: eerst een brief naar de uitbater, dan verwittiging van de ouders, contact met de gemeente, en opvolging van het dossier”.

“Daarna pas komt eventueel de vraag van het Agentschap aan de gemeente om tussen te komen. Dat is deels gebeurd. Wij volgen ook het algoritme van het agentschap, niet sneller en ook niet trager. Voorlopig worden de kinderen bij hen thuis opgevangen of vonden de ouders andere opvang. Er zijn 35 kinderen bij betrokken. De andere Hoegaardse kinderopvang zit vol, zowel in de Loriersstraat, de Stoopkensstraat als de Vroentestraat. Binnenkort zal vermoedelijk aan de gemeente gevraagd worden om ook stappen te ondernemen. We zullen zeker onze verantwoordelijkheid opnemen”, aldus Hans Decoster. – HCH

 

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email