Ga naar de inhoud

KINDEROPVANG ROMMERSOM GESCHORST TOT IN JULI

HOEGAARDEN / ROMMERSOM – Tot minstens 5 juli 2024  blijft de kinderopvang MaMoeti en L’Olifant, op dezelfde site in Rommersom gesloten, door het Agentschap Opgroeien van de Vlaamse Gemeenschap. Het Agentschap Opgroeien heeft dit meegedeeld aan het lokaal bestuur. Dat betekent dat op dat ogenblik de crèche L’Olifant één jaar zal gesloten zijn.

Schepen voor Kinderwelzijn Hans Decoster: “Het Agentschap Opgroeien heeft in nauwe samenwerking met het Vlaamse Expertisecentrum Kindermishandeling beslist de schoring te verlengen tot 5 juli. Het Agentschap Opgroeien zal in de mate van het mogelijke de betrokken gezinnen verwittigen”.

Noodkinderopvang in de pastorie

“Wij hebben in de pastorie van Hoegaarden noodopvang georganiseerd. We zijn trouwens zeer tevreden over de uitbating van deze tijdelijke kinderopvang. In de pastorie kunnen we open blijven zolang de schorsing loopt. Bij tijdelijke schoring kunnen we nog open houden tot het einde van het jaar. Bij definitieve schorsing kunnen we nog één jaar openhouden”, aldus de schepen. – HCH