Ga naar de inhoud

KINDEROPVANG GESCHORST TOT APRIL: IN TOEKOMST  BIJKOMENDE KINDEROPVANG NODIG, VANDAAR PLANNEN IN OUTGAARDEN

HOEGAARDEN / OUTGAARDEN – De gemeente Hoegaarden laat onderzoeken door een studiebureau wat mogelijk is in de kerk en de pastorie van Outgaarden. Daarin zou de gemeente graag bijkomende kinderopvang zien. Ondertussen kwam bij de gemeente het bericht binnen dat de kinderkribbes MaMoeti en L’Olifant, in Rommersom, een verlenging van schorsing hebben gekregen, zeker tot 5 april 2024. De noodopvang in Hoegaarden blijft zeker tot dan open.

De binnenkant van de Sint-Niklaaskerk in Outgaarden

“Onze noodopvang, die we in de pastorie van Hoegaarden hebben ingericht, blijft dus zeker nog open tot april 2024. We mogen open blijven tot einde 2024, tenzij de twee kinderkribbes in Rommersom weer opstarten. Dan vervalt de tijdelijke erkenning van de noodkinderopvang in Hoegaarden”, zegt schepen voor Kinderwelzijn Hans Decoster.

Ondertussen onderzoekt het Agentschap opgroeien de toestand in Rommersom samen met het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling, kortweg VECK. Het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling  is door de Vlaamse overheid erkend als partnerorganisatie van de Vertrouwenscentra Kindermishandeling voor de ondersteuning en ontwikkeling van de gepaste omgang met kindermishandeling in Vlaanderen.

VAN DE KRIBBE NAAR DE SCHOOL

“Los van dat verhaal zullen we nog plaats tekort komen om kinderen op te vangen in Hoegaarden, de komende jaren. Vandaar de plannen voor een kinderopvang in de kerk of pastorie van Outgaarden, dat zal het studiebureau moeten uitwijzen. Het zou in dat geval gaan om een kinderkribbe uitgebaat door samenwerkende moeders, want moeders mogen een beperkt aantal kinderen opvangen, en waarbij de gebouwen door de gemeente ter beschikking worden gesteld”, vervolgt schepen Decoster.

“Dit mag in geen geval concurrentie zijn voor de andere kinderkribbes in de gemeente. Dit wil zeggen dat de kostprijs dezelfde moet zijn. De gemeente heeft in de plannen voor de kerk en pastorie van Outgaarden voorgesteld om er het filiaal van de kleuterschool GBS Hoegaarden in onder te brengen en dus ook een kinderkribbe. Dit zou goed zijn voor de doorstroming van de kinderkribbe naar de kleuterschool”, besluit Hans Decoster. Vermoedelijk zou de kinderkribbe dan in de pastorie komen, maar dat onderzoeken is werk voor het studiebureau.- HCH