Ga naar de inhoud

KERSTSTALLENTOCHT IN WAASMONT, WALSBETS EN WEZEREN

LANDEN / REGIO – Bij de Gazet van Hoegaarden / Regio Tienen proberen we de kerstactiviteiten in de regio aan te kondigen. Wat zeker niet mag ontbreken is de kerststallentocht van Landen, met de kerststallen van Waasmont, Walsbets en Wezeren. Overal worden wel kerststallen geplaatst maar die zijn toch bijzonder. Vanaf Kerstdag maandag 25 december tot zondag 7 januari 2024 kunnen de drie kerststallen gratis bezocht worden. Dit telkens van 13 tot 17 uur.

De kerststal van Wezeren

In Waasmont aan de Hoevestraat 6, werd het hele priesterkoor omgetoverd tot een miniatuurdorp. In Walsbets aan de Wezerenstraat 70 staat een sfeervolle kerststal, een kunststuk van intimiteit en sfeervol kerstbeleven. In Wezeren aan de Montenakenstraat, prijkt onder de toren de hummeltjes kerststal. Dit dus in de drie kerken.

Lees verder onder de foto’s

De Kerststal in Walsbets
Het kerstdorp in Waasmont

Er zijn ook wandelroutes uitgestippeld: Van de Kerststal Wezeren naar de Kerststal Waasmont, vervolgens naar de Kerststal Walsbets om te eindigen in het Cafetaria van Wezeren. Of van station Landen naar de Kerststal Walsbets, verder door naar de Kerststal Wezeren, vervolgens naar Kerststal Waasmont om dan terug te keren naar Station Landen. Bij die laatste heb je er wel een tiental kilometer opzitten.– HCH

Alle info hier