Ga naar de inhoud

KERSTSFEER IN DE REGIO : KERSTMARKT IN LIEJEF

ZOUTLEEUW-  Men hoeft niet naar het buitenland te reizen om leuke Kerstmarkten te vinden. Vandaar dat de Gazet van Hoegaarden / Regio Tienen ook een aantal Kerstmarkten uit de onmiddellijke regio toelicht. Zo is er op 8, 9 en 10 december  Kerstmarkt in Liejef.

In de sfeervolle omhelzing van een pittoresk middeleeuws decor, verwelkomt de Kerstmarkt van Zoutleeuw dit jaar bezoekers voor een betoverende en unieke ervaring. Omwille van het uitgebreide lokale aanbod wordt deze editie door de provincie Vlaams-Brabant erkend als “Straffe Streek Evenement”.

Kerstsfeer in Zoutleeuw

Het hoogtepunt van het weekend begint op vrijdag 8 december met de feestelijke intrede van de Kerstman om 17.45 uur, die jong en oud zal begroeten met zijn vrolijke aanwezigheid en wellicht wat verrassingen in petto heeft. Op zaterdag 9 december vanaf 13 uur kunnen bezoekers genieten van de markt en van een doorlopende dansvoorstelling verzorgd door D-motion. Op zondag 10 december, tijdens de Kerstcorrida die om 15 uur gelopen wordt door de volwassenen en een uur eerder door de kinderen, wordt de sfeer verder verlevendigd met een optreden van de Jameson Brothers. De Kerstmarkt start die dag om 13 uur.

De Kerstmarkt van Zoutleeuw belooft niet alleen een smaak- en winkelervaring, maar ook een betoverende reis door de magie van Kerstmis, doordrenkt met de charme van het historische Zoutleeuw. – HCH