Ga naar de inhoud

KERSTMARKT VOOR GREYHOUNDS IN NOOD

GLABBEEK /  TIENEN / REGIO- Greyhounds in Nood Belgium ( GINB) bestaat dit jaar 27 jaar en de organisatie heeft gedurende deze tijdspanne meer dan 9.000 Spaanse windhonden gered uit Spanje en een tweede liefdevolle thuis gegeven bij onze adoptanten.  Op zondag 10 september wordt in zaal Glazuur in Glabbeek de Kerstmarkt ‘Respect the Galgo’, ingericht om de organisatie te steunen.

Voor hun adoptie waren  de honden het gebruiksvoorwerpen in de handen van hun meesters, de Spaanse jagers. GINB is een van de grootste Europese organisaties die zich ontfermt over de fel belaagde Spaanse galgo’s. Met de adopties heeft de organisatie dit probleem ook aangekaart via media en de geschreven pers. Via lobbyen, internationale samenwerkingen en petities proberen ze druk uit te oefenen op het Europees en Spaans beleidsniveau inclusief de respectievelijke koningshuizen..

Eén van de honden in kerstoutfit

Dit jaar is het de vierde de editie van de “ Respect the Galgo” happening, de gezelligste Kerstmarkt van het jaar. Deze Kerstmarkt vindt plaats op zondag 10 december van 11 tot 17uur in de Zaal Glazuur, Dries 7a, 3380 Glabbeek. – HCH