Ga naar de inhoud

KEIHARDE POSTPUNK IN DEN VENETIAEN: PLÈKMUZIEK EN EK VOETBAL KOMEN ERAAN

HOEGAARDEN – Zaterdagavond was er in Den Venetiaen een keihard punkoptreden van Blackup, een groep uit Gent die  ontstond in 2009 en snuisterde  in de catalogussen van The Wipers, Radio Birdman, The Stranglers en The Saints.  Het werd keiharde postpunk. Er zit nog meer aan te komen in Den Venetiaen want op zondag 25 februari vanaf 14 uur is er café Dansant in het café, met discobar Nu of Nooit. Op 17 maart en op 17 april is er nog Café Dansant.

Er volgt nog heel wat deze winter en de komende zomer. Op dinsdag 12 maart vanaf 21 uur is er het volgende optreden in Den Venetiaen., met Craving Steel. 

Blackup in actie

Craving Steel, een compacte en geoliede Western Swing groep, opgericht door enkele gepassioneerde mid-career muzikanten uit Tienen, treedt er op.  Zij spelen Western Swing, een hybride vorm van Jazz, Blues en Country.  Er komen nog optredens, maar die liggen nog niet vast.

Den Venetiaen kondigt ook al voor de zomer in augustus vijf donderdagavonden Plèkmuziek aan, met optredens op de kiosk. Er zou ook animatie zijn bij het Europese kampioenschap voetbal. De bedoeling is de wedstrijden op groot scherm te volgen op het Gemeenteplein. . De openingswedstrijd van het EK vindt plaats op 14 juni, de finale op 14 juli. Uiteraard met speciale aandacht voor de wedstrijden van de Rode Duivels.- HCH