Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

KATRIEN OP STUDIO BRUSSEL: ORGANISATIE WARMSTE WEEK KOMT NAAR DE KLUP

HOEGAARDEN – Jeugdhuis de Klup organiseerde een après-ski fuif en daar werden ook breiwerkjes verkocht voor de Warmste Week. Zo werd voorzitter Katrien Vits geïnterviewd door StuBru. Op 13 december komt trouwens de organisatie van de Warmste Week naar het jeugdhuis voor een kort interview. Ziehier wat Katrien zoal te vertellen had. Bekijk hier ook de opname.

“Ten voordele van De Warmste Week organiseerden we een verkoop van allerlei breiwerkjes. We hebben Hoegaarden opgeroepen om allerlei werkjes te maken en daar is heel veel respons op gekomen. Zo’n 75 stuks, mutsen, sjaals, kussens, …. Ook onze hobbyklup heeft meegewerkt aan het verhaal.”

Het interview van Katrien op StuBru

“De eerste verkoop was op de après ski party. Dat heeft zo’n 300 euro opgebracht. Binnenkort doen we een online verkoop en gaan we op verschillende plaatsen in Hoegaarden een kraampje zetten. Alle opbrengst gaat naar De Warmste Week, die dit jaar het geld verdeelt naar organisaties rond jeugdwelzijn.”

“We zijn een familiaal jeugdhuis, waar heel wat generaties samen zitten. We merken ook dat de functie van jeugdhuizen veranderd is. Het gaat niet alleen meer om de organisatie van fuiven. We zijn ook bezig met het welzijn van jongeren. Vandaar dat in de jeugdhuizen vertrouwenspersonen werden ingeschakeld. Jongeren hebben het moeilijker dan vroeger. Er zijn veel dingen die ze niet durven zeggen, en door de sociale media is er veel meer onzekerheid”, aldus Katrien in antwoord op de vraag waarom de Klup zich inzet voor de Warmste Week. – HCH