Ga naar de inhoud

KAPEL VAN DE ONBEVLEKTE ONTVANGENIS INGEZEGEND: PATER NEPO DOET HET WEER

HOEGAARDEN – De kapel van de Onbevlekte Ontvangenis op de hoek van de Ernest Ourystraat en de Koning Albertlaan werd ingezegend door pater Nepo James, op initiatief van Lillo Colagero Zicari. En de pater die op palmzondag zo kwistig met wijwater omsprong deed het weer. Eerst was er de wijding, daarna een kleine receptie.

Liesbeth Kellens en haar echtgenoot Lillo Zicari namen het initiatief voor deze wijding. “Mijn man is opgegroeid in Sicilië, in de omgeving van Agrigento, en daar heeft men nog veel respect voor Maria. Daar worden veel processies rond gehouden. Wij wonen aan de E. Ourystraat al jaren naast deze kapel, die niet verzorgd was en die wij onderhouden hebben. Hij wilde de traditie van Sicilië naar hier overbrengen en een plechtigheid organiseren rond de kapel”, vertelt Liesbeth Kellens.

Pater Nepo aan de kapel

De kapel staat er sinds 1899. Joseph Van Autgaerden die in een herenwoning woonde die ondertussen door de verkaveling  Beukenlaan is vervangen, vroeg in 1899 aan de gemeente om een kapel te mogen bouwen.   De kapel is gebouwd ter herinnering aan het 50-jarig jubileum van de afkondiging van het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.

VERHUIS NAAR OURYSTRAAT

Sinds 21 september 2019  is ‘Da Zicari’ in de oude melkerij en voormalig atelier van de Grand-Pont in Altenaken open. Calogero Zicari wilde samen met zijn vrouw Liesbeth Kellens een stukje Italië naar Hoegaarden brengen met de opening van hun gloednieuwe zaak in Italiaanse delicatessen. Het koppel verbouwde indertijd een stapelplaats in de oude melkerij van Altenaken om tot een pareltje. Dagelijks huisbereide pasta’s, snacks en vers belegde broodjes konden afgehaald worden.

“Wij plannen nu om naar de Ernest Ourystraat te verhuizen, rechtover onze woning, in het voormalig Hoegaards Hofke. De vooropgestelde datum van de heropening is begin november van dit jaar, maar met een werf weet je nooit hoe het uitloopt. Alleszins begin januari 2024 zijn we op de nieuwe locatie ”, besluit Kelly. – HCH

Colagero Zicari en Liesbeth Kellens

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email