Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

JOS CAUWBERGHS VERDWIJNT UIT HOEGAARDSE POLITIEK: ALLE LEDEN BCSG ONDERTUSSEN VERVANGEN

HOEGAARDEN – Het Bijzonder Comité Sociale Dienst werd in het begin van deze legislatuur in het leven geroepen. Vroeger bestond er een OCMW-raad naast de gemeenteraad, maar ondertussen zijn alle gemeenteraadsleden ook OCMW-raadsleden. Maar op de vergaderingen van de OCMW-raad worden meestal alleen administratieve beslissingen genomen. Het sociale luik werd de taak van het BCSG. Ondertussen zijn alle originele leden, op uitzondering van voorzitter Filip Havet, weg uit dit Bijzonder Comité.

Van dit originele BCSD blijft nog alleen de voorzitter over

Zo kwam Hans Vantricht (CD&V)  in het BCSD in de plaats van Stefke Puttemans die gemeenteraadslid werd. Lieve Meulemans (CD&V) kwam in het BCSD in de plaats van Conny Gevens die ook naar de gemeenteraad trok. Monica Janssens (N-VA) kwam in de plaats van Carine Leys. Ann Raymaekers (CD&V)  kwam in de plaats van Anicia Ntumbo Lumbala.  Marc Rimanque (CD&V) kwam in de plaats van Lieve Meulemans die gemeenteraadslid werd. Bert Winnen (Gewoon Wit) kwam in de plaats van Sarah Dumoulin die gemeenteraadslid werd. En nu verlaat ook Jos Cauwberghs (CD&V),voormalig OCMW-voorzitter en schepen de Hoegaardse politiek. Hij wordt in het BCSD vervangen door Joy Roberts.

Zo is de enige die overblijft van de originele bezetting van de BCSG nog voorzitter Filip Havet (CD&V), ook schepen. Op de foto de eerste BCSD begin 2019 bij de installatie.- HCH