Ga naar de inhoud

JONGEREN LEVEN EEN WEEK IN DE KLUP: SAMEN SLAPEN, ETEN MAKEN, HUISWERK MAKEN EN CHILLEN

HOEGAARDEN – Een aantal jongeren van de Klup zijn gestart met hun leefweek in het jeugdhuis. Dat wil zeggen dat ze daar een week leven, zonder naar huis te gaan. Ze vertrekken vanuit de Klup na een ontbijt en met hun boterhammetjes, ’s morgens richting school, of werk voor de begeleidster.  Voorzitter Katrien Vits is erbij: “De jongeren hebben deze activiteit zelf voorgesteld als voorbereiding op het vakantiekamp. Toen wij jonger waren iets meer dan 10 jaar geleden, hebben we ook zo enkele leefweken georganiseerd”.

De jongeren van de leefweek
Het secretariaat van de Klup werd ingericht als slaapkamer

“Alles wordt door de jongeren zelf gedaan, met Felien en Aischa, de dansverantwoordelijken als drijvende krachten. Iedereen maakt hier ’s morgens zijn eigen boterhammen, maar ’s avonds wordt er warm eten gemaakt. We kunnen douchen in de sporthal en we slapen in het secretariaat dat als slaapkamer werd ingericht (foto). De Klup zelf is dan onze leefruimte”, vervolgt Katrien.

“Elke dag zijn er activiteiten gepland, zoals een filmavond, quiz, rally, dorpsspel en uiteraard de laatste dag een feestje. Maar uiteraard maakt iedereen ook zijn huiswerk vooraleer de ontspannende activiteiten aan te pakken. Sommigen gaan ook van hieruit naar sporttrainingen. Door werken aan de voetbalkantine is er een draad geraakt en is er tot donderdag geen internet in de Klup. Eens een goede test voor de jongeren om minder tijd op het scherm door te brengen”, besluit Katrien.

“Ik ben graag zo eens een weekje weg van thuis. Ik moet nochtans elke dag naar school in Hasselt met de trein, maar mijn schoolwerk gaat hier niet onder lijden”, zegt Felien Tritsmans. Ook Lisa Vandamme vindt het een leuke ervaring: “Zo eens een weekje met de vrienden zonder de ouders, is fijn”. – HCH