Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

JONGEREN KRIJGEN VORMSEL OP PINKSTEREN

HOEGAARDEN – Op zondag 28 mei, Pinksteren dus, krijgen 50 kinderen in de Sint-Gorgoniuskerk het vormsel toegediend. Het aantal vormelingen blijft stabiel de jongste jaren. Vicaris-generaal E.H. Luc Terlinden zal hen het vormsel toedienen.

De vormelingen hebben nog twee repetities te goed en tellen af. Ze werden begeleid door een sterke ploeg van 4 vaste catechisten Peter, Pierre, Erika en Liesbeth die maandelijks een catechesemoment voorzagen en een ploeg van extra medewerkers  Els, Lieve en Tom die ook op het vormselweekend met als thema ’team spirit’, aanwezig waren.

De vormelingen repeteren alvast

Vicaris-generaal E.H. Luc Terlinden zal hen het vormsel toedienen op Pinksteren, 28 mei. Het is de eerste keer dat hij in Hoegaarden komt vormen. De voorgaande jaren was het Mgr. VanHoutte hulpbisschop, die de honneurs waarnam.

Het thema van de viering is begeesterend vuur waarin ieder jaar ook een echt vuur brandt tijdens de viering. Maar waarin de jongeren ook zelf hun doopbeloften vernieuwen en een geloofsbelijdenis uitspreken. Jeugdpastor Toni zal hen verder blijven uitnodigen voor blijvende ontmoetingen met geestesgenoten in jeugdkampen en de wereldjongerendagen. – HCH

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email