Ga naar de inhoud

JOKE SCHOETERS EXPOSEERT IN GALERIJ N61 IN NERM

HOEGAARDEN / TIENEN – Tot zondag 24 september loopt nog in Galerij N61 in Nerm de tentoonstelling van Joke Schoeters die er Airbrush & Graphic Art exposeert. De jonge Tiense kunstenares is hiermee aan haar tweede tentoonstelling toe, maar de eerste geconcentreerd op Airbrush. In totaal hangen er, kleine tekeningen inbegrepen, wel 83 werken.

“Ik kom van Tienen en ik ga al sinds mijn 7de naar de kunstacademie, steeds in avondschool”, vertelt Joke. “Ik ben laborante in hoofdberoep en in bijberoep ben ik kunstenaar. Ik heb mijn atelier thuis op zolder, maar elke maandag komen we met enkele kunstenaars samen om te airbrushen”.

Joke Schoeters voor haar draak Fifi

“Hier in de tentoonstelling heb ik verschillende airbrushwerken, waarbij Fifi, de draak (foto). Die werken worden dus gespoten. Om zo’n Airbrushwerk te maken moet je toch al gauw 20 uur tellen, om een schilderij van 50 op 70 te maken. Eigenlijk gaat tekenen en schilderen sneller”, aldus Joke die op het fotosalon van Artosa vorog jaar Rudi Vandenbempt ontmoette en zo kwam exposeren in galerij N61.

Voor Joke is het haar tweede tentoonstelling, na een eerste in Tienen in 2019, toen nog in de tentoonstellingszaal van de Kruisboog, die nu zowat omgevormd is tot rommelhok.

De tentoonstelling van Joke Schoeters in Galerie N61, in Nerm 61 in Hoegaarden, kan nog bezocht worden op zaterdagen 2, 9, 16 en 23 september, en zondagen 3, 10, 17 en 24 september, telkens van 14 tot 18 uur. – HCH