Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

JEUGDSPELERS HOCKEY IN HOEGAARDEN KRIJGEN MEDAILLE

‘Op termijn hebben we hier ook een nieuwe kantine nodig’

HOEGAARDEN – Op de terreinen aan de Zavelkuilstraat is het hockeyseizoen ongeveer voorbij. Daarom werden alle jeugdspelers van U6 tot U12 bedacht met een medaille en achteraf ook met een ijsje. Daarna volgde nog een wedstrijd van de Heren 1 voor de derde plaats in het kampioenschap.

Arthur Giroulle, achterkleinzoon van een voormalig Hoegaards burgemeester is voorzitter: “In totaal werden hier nu 20 ploegen gehuldigd. Als ze allemaal hier zouden zijn, zou het gaan om 160 kinderen van U6 tot U12. In totaal tot U19 mogen we zeggen dat we zeker 300 jeugdspelers hebben. De rest zijn Heren, Dames, Ladies en Gents. In totaal telt onze club HiH wel 500 leden”.

Hot item in Hoegaarden is op dit ogenblik de nieuwe voetbalkantine. “Op termijn willen we samen met de tennisclub Tennifun ook een nieuwe kantine, volledig gemeenschappelijk of al dan niet met een scheiding. Nieuwe kleedkamers zijn bij ons zeker noodzakelijk, want we zitten nog met containers als kleedkamers. Die zijn aan het einde van hun Latijn”, aldus Arthur Giroulle, die hoopt dat de gemeente niet alleen de voetbalclub gaat steunen.

“Sinds oktober is het nieuwe halve hockeyveld op kunstgras in gebruik. Op termijn willen we dit uitbreiden tot een volledig veld, maar dit hangt af van onze financiën. Tot op heden hebben we alles zelf bekostigd”, besluit de voorzitter. – HCH