Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

JEUGDHUIS DE KLUP BLIJFT VERWEESD ACHTER

HOEGAARDEN – Jeugdhuis de Klup kwam in 2011 naar de sporthal omdat dat brandveilig was. Maar ondertussen is alles weg. “Wij blijven veweesd achter. De Klup was ons ontmoetingspunt, wij waren als één grote familie”, zegt voorzitter Katrien Vits. Van de oude Klup blijft nog alleen het recent aangebrachte logo vooraan. “Dat logo is nog ongeveer intact. We hebben het vandaag naar beneden gehaald. En dankzij de brandweer hebben we ook nog de lange plakkaat van de Klup, nog afkomstig van de vorige locatie, kunnen recupereren”.

Alleen de muur met het logo bleef recht

“We hebben al heel wat steunbetuigingen gekregen, o.a. van Chiro, Paenhuys, Parochiecentrum en Den Venetiaen. Maar van de gemeente hebben wij nog niets gehoord”, vervolgt Katrien. “Wij hopen op een tijdelijke opvangplaats en we willen zo snel mogelijk samen zitten hierover. Zo zijn er grote problemen rond de organisatie van de holle wegen jogging en de klupshow.”

“Het is een zware klap voor onze vereniging. Alles was ongeveer in orde in ons jeugdhuis. En blijkbaar heeft de brandwerende verf binnenin de Klup volgens de brandweer de brand toch wat vertraagd. Maar tegen zo’n vlammen was niets te doen.”

“Heel wat van onze leden hebben op hun sociale media ons logo gedeeld. Dat is toch fantastisch. We geven niet op”, besluit Katrien. – HCH

Dit logo werd door de leden gedeeld