Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

JEUGDBOEKENMAAND IN DE BIB: MET EXPO VAN TIENERSCHOOL DE PASS

HOEGAARDEN – Maart is de jeugdboekenmaand. Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen en jongeren tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand wil ‘Iedereen Leest’ aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal.

Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema ‘Sport & spel’. Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden! Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?

Voorlezen in de bib © bib Hoegaarden

Gedurende de Jeugdboekenmaand zal er in de bib een expo staan met werkjes van leerlingen uit tienerschool De Pass. De leerlingen gingen aan de slag met bibliotheekboeken in het thema sport en spel en werkten hierrond materiaal uit. Deze creaties stellen zij de ganse maand tentoon in de bib. Verder zet de bib ook boekentips in de kijker, worden er leuke plaktattoos uitgedeeld en kan je afgevoerde jeugdboeken aankopen. Meer info hier. – HCH