Ga naar de inhoud

JEUGDBAND FENIKS TOONT INSTRUMENTEN TIJDENS OPEN REPETITIE

HOEGAARDEN – Op zondag 27 augustus zet Jeugdband Feniks Hoegaarden de deuren open met een dubbel programma. Jonge muzikanten die al een instrument bespelen zijn welkom op de ‘Open repetitie’. Hier kunnen ze een eerste keer volgen en misschien al meespelen met het orkest, dat in volle voorbereiding is voor een volgend optreden. Intussen kunnen startende muzikanten kennis maken met de verschillende instrumenten in de  ‘Instrumentenvoorstelling’. Dit alles van 10 tot 11.30 uur in ’t Paenhuys.

De jeugdband van Feniks Hoegaarden

“Bij Jeugdband Feniks Hoegaarden zetten we de jonge muzikant centraal. De werking wordt helemaal aangepast aan de leefwereld van de jongeren. Doordat er steeds nieuwe kinderen bijkomen en ouderen de groep verlaten is het noodzakelijk dat we snel kunnen reageren op veranderingen.”

“ De voorstellen voor de muziek die we spelen komt ook vanuit de muzikanten. Met die voorstellen gaan we aan de slag en maken we partituren op ieders maat, eenvoudig voor de beginnelingen en uitdagend voor ervaren leden. Voor de opleiding van jonge muzikanten werken we nauw samen met de Academie Regio Tienen, maar daar les volgen is zeker geen verplichting. Alle muzikanten die muziekpartituren kunnen lezen en de noten op hun instrument kennen zijn van harte welkom, ” aldus dirigent Peter Laermans.

Leerlingen die al in de derde of vierde graad van de muziekschool zitten kunnen het vak ‘groepsmusiceren’ volgen bij de jeugdband of het harmonieorkest van Feniks. Zo kunnen de repetities en optredens een onderdeel vormen in de opleiding aan de Academie Regio Tienen. Meer informatie kan je bekomen via 0474/09.35.18, op de facebookpagina, website  of info@fenikshoegaarden.be . – HCH